sâmbătă, 9 februarie 2008

CEDO

Ieri a lovit stirea ca Romania a fost condamnata in 16 (saisprezece) cazuri la CEDO intr-o singura zi. Au scris pe aceasta tema Ziua, Ev Zilei, Romania Libera.
Pe site-ul MAE gasim chiar mai multe detalii:

"În cauza Cherebeţiu şi Pop împotriva României Curtea a constatat încălcarea dreptului la un proces echitabil prevăzut de art. 6 alin 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, precum şi a dreptului de proprietate prevăzut de articolului 1 din Primul Protocol Adiţional la Convenţie. Pe temeiul articolului 1, Curtea a constatat încălcarea dreptului de proprietate, având în vedere că, pentru perioada cuprinsă între data admiterii acţiunii în revendicare şi data admiterii acţiunii în anulare a contractelor de vânzare-cumpărare, reclamanţii au fost lipsiţi de bunul lor, fără a fi primit o despăgubire. Sub aspectul dreptului la un proces echitabil, Curtea a stabilit că durata procedurii de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare, care a fost mai mare de 7 ani, a fost excesivă."

Dati-mi voie sa repet sa se auda pana-n spate la domnul Videanu:

"Sub aspectul dreptului la un proces echitabil, Curtea a stabilit că durata procedurii de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare, care a fost mai mare de 7 ani, a fost excesivă".

Probabil ca judecatorii de la CEDO au avut o intuitie. Ieri 8 februarie 2008, se implinesc 7 (sapte!!) ani de la data intrarii in vigoare a legii 10 . Ori marele talent venit din Videle impreuna cu mentorul sau Basescu au reusit performanta de a "rezolva" in sapte ani 9 512 dosare dintr-un total de 42 482 de dosare.

Recapitulam, ca poate intelege si Comisia de Aplicare a Legii 10 din Primaria Municipiului Bucuresti. 7 ani sunt durata excesiva pentru o procedura judiciara. Pentru o procedura administrativa sunt nu multi, sunt extraordinar de multi.

Niciun comentariu: