duminică, 17 februarie 2008

Videanu - prim ministru?

Videanu are si fani. Am citit la Nenea Lars ca Videanu pare coerent. Mai mult, ca daca ar candida ar putea sa tinteasca presedentia sau postul de prim ministru. In viitor.

O fi parand coerent, dar nu e. Ia vizitati site-ul lui Videanu si hai sa radem impreuna cu Videanu care face Arena Sportiva Multifunctionala: pare SF, dar nu e! Nu e deloc, bineinteles...

Hai sa analizam domeniul legii 10 ca asta este obiectul muncii pentru acest blog.

Iata programul lui Videanu pentru aplicarea legii 10. Spicuim:

"Aplicarea Legii nr.10/2001

In evidenta municipalitatii se afla inregistrate 40.897 notificari formulate de catre persoanele indreptatite, in temeiul Legii nr.10/2001. Termenul limita pentru depunerea notificarilor a fost data de 14.02.2002, iar cel de depunere a actelor doveditoare ale dreptului de proprietate si al calitatii de mostenitor 30.06.2003.

Dispozitii de restituiri in natura emise :
In anul 2001 - 214
In anul 2002 – 519
In anul 2003 s-au emis un numar total de 1665 dispozitii din care 855 dispozitii de respingere 810 dispozitii de restituiri in natura
In anul 2004 s-au emis in total 718 dispozitii din care 657 dispozitii de respingere 61 dispozitii de restituiri in natura.
Nu s-au putut solutiona un numar mai mare de notificari, intrucat acestea nu sunt complete, pe de o parte notificatorii nedepunand actele solicitate in completare, iar pe de alta parte intarzierea transmiterii relatiilor solicitate de Primaria Municipiului Bucuresti.
De asemenea, in evidenta se mai afla si cca 19.000 completari la dosarele existente.
Fata de volumul foarte mare de notificari depuse, care trebuie solutionate cu celeritate, este necesara suplimentarea corespunzatoare a posturilor din structura organizatorica a compartimentelor care aplica Legea 10/2001. De asemenea trebuie imbunatatit sistemul de salarizare al functionarilor publici care lucreaza pentru aplicarea Legii 10/2001 cat si asigurarea dotarii necesare in vederea unei bune functionari.

Remarcam faptul ca, o parte insemnata a activitatii juridice a municipalitatii se axeaza pe aplicarea Legii nr.10/2001 precum si pe punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti in materia restituirii imobiliare.
"

Rezumatul rezumatului:
"Fata de volumul foarte mare de notificari depuse, care trebuie solutionate cu celeritate,"

Coerent, nene Lars, nu-i asa?

2 comentarii:

Lars spunea...

Vad ca tu ai o problema personala cu Videanu. Cu arena aia s-a demarat treaba, ce e asa SF? Iar cu retrocedarile m-ai pierdut. Ce vrei de fapt sa arati?

PS. Nu, nu sunt fan Videanu, doar ca nu mi se pare chiar asa rau cum il prezinta unii.

MM spunea...

Nu am o problema personala cu Videanu. Am o problema cu un primar care incalca legea. Care problema nu e personala, ci e pur si simplu problema unui platitor de impozite fata de unul platit sa aplice legea. Si care nu o aplica.
Cu Arena, Videanu o promitea in 2005.
Nici pana astazi nu a inceput-o.
De aici, afli detalii despre unde ar fi trebuit sa fie arena SF. Nu o confunda cu Stadionul National.

Referitor la retrocedari, Videanu sustine(a) ca trebuie rezolvate cu celeritate. Daca el a rezolvat in 7 ani mai putin de un sfert, atunci numai celeritate nu este. Nici coerenta nu este. Sau este?