duminică, 3 februarie 2008

Transparenta

Vineri 1 februarie pe site-ul PMB apare urmatoarea gargara:

"Primăria Municipiului Bucureşti este partener în proiectul "Transparenţă şi participare în administraţia publică", iniţiat de Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă-Agenda 21 şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Proiectul vizează monitorizarea modului de aplicare a principiilor transparenţei de către PMB, precum şi de alte 17 instituţii publice din ţară. De asemenea, în cadrul proiectului se va urmări gradul de participare a cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivel local.

Metodologia de monitorizare este cunoscută sub numele C.L.E.A.R. (acronimul de la can, like, enabled, asked şi responsive), conform căreia oamenii participă la procesul decizional local atunci când pot (Can) - dacă au resursele şi cunoştinţele necesare, atunci cât le place (Like) – dacă se identifică cu comunitatea respectivă, atunci când li se dă această posibilitate (Enabled), când li se cere direct opinia (Asked) şi, în fine, atunci când percep sistemul pe care vor să îl influenţeze ca pe unul deschis, receptiv (Responsive).
"

Ha, ha, ha! Ia uitati aici niste statistici pe care tot Primaria le face.

Uitati-va direct la al treilea tabel. Sunt 70 de reclamatii privind cereri la care nu s-a raspuns in mod legal. Acum e clar ca (aproape) toate zerourile din primul tabel din dreptul "cererilor la care nu s-a raspuns in termen legal" sunt minciuni?!
Videne, asta transparenta, tata!
Am aflat CLEAR de la ce vine. Da' CEDO stii de la ce vine?

Niciun comentariu: