sâmbătă, 2 februarie 2008

Consolidare

Joi 31 ianuarie pe site-ul PMB apare urmatoarea gargara:

"În anul 2007 Primaria Municipiului Bucuresti a propus cuprinderea în Programul de actiuni a unui numar de 10 imobile pentru organizarea procedurilor de achizitii în vederea contractarii executiei lucrarilor de consolidare.

Din cauza dificultatilor întâmpinate în obtinerea autorizatiilor de construire (autorizatii emise de primariile de sector), încheierii conventiilor civile cu unele asociatii de proprietari (unii proprietari de spatii cu alta destinatie - magazine - refuza semnarea acestor conventii civile), precum si faptul ca procedura de aplicare a OUG nr.34/2006 este deosebit de greoaie, la finele anului 2007 s-au scos la licitatie pentru contractarea executiei lucrarilor de consolidare documentatiile pentru 5 imobile.

În cursul acestui an se vor relua procedurile pentru imobilele necontractate si se vor demara proceduri pentru altele noi cuprinse în programul de achizitii, în masura în care vom avea toate documentele necesare conform legii."


Nu uita Primarul sa-l ciupeasca un pic si pe Andrei Chiliman:

"Referitor la montarea panourilor de avertizare conform Ordinului comun MAI-MTCT nr.171/319/martie/2007 facem precizarea ca primariile sectoarelor 2,3,4 si 5 au aplicat "bulinele rosii", iar primaria sectorului 1 a refuzat în mod sistematic sa se conformeze. "

Hai sa va mai povestesc una. Prin 1995 (!!!), pentru imobilul din Str. 11 Iunie nr. 18, Primaria face o expertiza. Un comitet de experti stabileste ca "in termen de maxim doi ani" se vor realiza lucrari de consolidare. Credeti ca pana in ziua de azi a miscat Primaria vreun deget sa consolideze imobilul?!

Acum daca termenul de doua luni (termenul prevazut de legea 10) nu a putut fi respectat in sapte ani, cum sa te-astepti de la Primarie sa-si indeplineasca in treisprezece ani ceea ce trebuia sa faca in doi ani?

La drept vorbind Videanu e primar doar de vreo trei ani, nu-i asa?

Niciun comentariu: