miercuri, 12 martie 2008

Sa radem cu domnul Popa - viceprimar Bucuresti

Cautand informatii despre activitatea de viceprimar a domnului Orban, am dat peste o declaratie in Gandul a viceprimarului Popa.

Headline-urile sunt promitatoare:
"* Petenţii pot urmări pe internet evoluţia dosarelor, cu parole primite de la primărie

* Ultima promisiune: problemele retrocedării de imobile preluate abuziv de regimul comunist vor fi rezolvate în Bucureşti în cel mult trei ani."

In realitate mai nou pe site-ul primariei de atata transparenta nu poti sa mai vizualizezi textul dispozitiilor de primar. De ce? Pentru ... transparenta.

Eu sunt gata sa pun pariu cu orice viceprimar ca nu se vor termina retrocedarile in trei ani. Nici calculati de la data articolului 7 septembrie 2007, nici calculati de astazi.

Dintre alte gogosi turnate de domnul Popa:
-"comisia lucreaza 25 de ore pe saptamna in loc de 12 cat lucra fosta comisie"
-"iar preşedinte este, potrivit viceprimarului, „un profesionist”, Ana Sandu, director juridic al municipalităţii".

Halal profesionist. Ce uita domnul Popa sa spuna si nici ziaristul nu observa este ca doamna Ana Sandu facea parte si din 'fosta' comisie. Pentru conformitate:

"La data 19-Apr-2004 - RELATII PUBLICE răspuns:
Urmare a solicitarii dvs, va transmitem urmatoarele.
1) Componenta comisiei interne a PMB pentru analizarea notificarilor, formulate in temeiul Legii nr10/2001 ce au ca obiect restituirea in natura a imobilelor este urmatoarea.
Bogdan Sosoaca, Ana Sandu, Luminita Mihutu, Diana Mitroi, Andrei Creci, Cecilia Manolescu, Mihaela Linca.
"

In plus se pare ca matematica pune probleme.

"Popa a amintit că foştii membri ai comisiei au rezolvat 8.717 cereri în cinci ani, în timp ce în ultimele două luni comisia reorganizată de el a rezolvat aproape 1.200 de dosare."

Sa adunam ca la scoala de fete, sa traiesti bine nene Iancule. 8.717 fosta comisie, 1.200 noua comisie. Total 9.917 dosare rezolvate. Atunci cum de astazi sunt rezolvate doar 9.727 dosare? S-au intors dosarele? Sau a dat cu zecimala ar'metica domnului Popa?

Niciun comentariu: